Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki on kesätauolla. Palaamme takaisin perjantaina 17. elokuuta 2018. Aurinkoisen hienoa kesää!

Chappie (2015)

Lajityyppi: Toiminta, jännitys, sci-fi
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Neill Blomkamp
Pääosissa: Hugh Jackman, Sharlto Copley, Sigourney Weaver, Dev Patel
Ensi-ilta: 6.3.2015
Kesto: 2h 00 min
Ikäraja: 16

Johannesburgiin sijoittuva Chappie on afrikkalaisohjaaja Neill Blomkampille tyypillinen sekoitus yhteiskunnallista sanomaa ja seikkailua. Se kertoo lähitulevaisuudesta, jossa poliisivoimat on osittain korvattu roboteilla. Eräs roboteista joutuu nerokkaan insinöörin koekappaleeksi, koska hän haluaa kokeilla saako sille lisättyä tietoisuutta.

Matkaan tulee mutkia kun pieni rikollisjoukko saakin robotin käsiinsä ja he alkavat opettaa sille omia tapojaan ja eleitään. Tuotapikaa Chappieksi nimetty kone alkaa pitää sormuksia, kultaketjuja  ja kiroilukin luonnistuu. Samalla sille alkaa kehittyä omatunto ja ohjaaja saa aikaan monta hauskan herkullista tilannetta Chappien matkiessa ihmisiä ja ihmetellessä näiden touhuja.

Lupaavasta alusta huolimatta tarina hajoaa käsiin kun kuvaan tulee Hugh Jackmanin esittämä pahis, täysin turha rooli. Sitten aletaan jo pian puhua kuolevien ihmisten tietoisuuksien siirtämisestä robotteihin,  ja blaa blaa yhtäkkiä ollaankin liian mutkikkaiden ja epäuskottavien asioiden kanssa tekemisissä.

Kaikista hölmöyksistä huolimatta Neill Blomkamp osoittaa että halutessaan hän on loistava tarinankertoja ja yhteiskunnallinen kommentoija, ja juuri sitä puolta, mikä parhaiten näkyi hänen elokuvassaan District 9, haluaisin nähdä paljon lisää. Chappie sen sijaan saa kaksi tähteä.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa