Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Armi elää! (2015)

Lajityyppi: Draama, elämäkerta, kotimainen
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Jörn Donner
Pääosissa: Minna Haapkylä, Hannu-Pekka Björkman, Laura Birn, Rea Mauranen, Outi Mäenpää, Robert Enckell, Joanna Haartti, Antti Holma, Ona Kamu, Tiina Lymi, Cécile Orblin, Anna Paavilainen, Jukka Puotila, Eero Ritala, Jaakko Selin, Pekka Strang, Jakob Öhrman
Ensi-ilta: 20.3.2015
Kesto: 1h 24 min
Ikäraja: 7

Jörn Donner tunsi Armi Ratian. Hän on ohjannut tyylitellyn ja fiktiivisen tarinan kotimaisesta teatteriryhmästä, joka valmistelee esitystä Armista. Kohtaus kohtaukselta käydään läpi tämän elämää ja samalla annetaan viitteitä Marimekon synnystä sekä yritysjohtajan ongelmallisesta elämästä.

Minna Haapkylän esittämä näyttelijä joutuu moneen otteeseen miettimään niin Armin olemusta kuin tämän motivaatioita työhön tai suhdetta lapsiinsa. Elokuvassa kerrotaan myös rasittavista miessuhteista, alkoholismista ja vastuuttomasta rahankäytöstä.

Taustalla hehkuvat kauniit ja tyylikkäät kankaat, joita ei voi kuin ihastella. Ne ovat olennainen osa suomalaista suunnittelua,  jonka ponnistuslautana on Armi Ratian tarkka visio ja rohkeus, sekä lukuisat traagiset kokemukset. Hän menetti rakkaan Karjalansa ja Viipurissa sijaitsevan ompelimonsa sodassa, kaksi lasta, koki kaksi konkurssia ja tulipalon - puhumattakaan muista ongelmista. Mielenkiintoinen ihminen ja mielenkiintoisesti toteutettu elokuva. Kolme tähteä.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa