Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Big Game (2014)

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Jalmari Helander
Pääosissa: Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson, Jim Broadbent, Felicity Huffman, Victor Garber, Ted Levine
Ensi-ilta: 19.3.2015
Kesto: 1h 30 min
Ikäraja: 12

Big Game tarkoittaa suurriistaa, ja juuri siitä on kyse samannimisessä elokuvassa. Jalmari Helanderin ohjaama ja kirjoittama elokuva sijoittuu Suomen Lappiin, mikä nyt sattuu näyttämään aivan Saksan alpeilta. 13 vuotta täyttävä Oskari joutuu suorittamaan sukunsa vaatiman miehistymisriitin, viettämään yön metsässä jousipyssyn kanssa ja hankkimaan saalista.

Oskari ei koe itseään miehekkääksi, mutta hän saa odottamattoman suuren saaliin kun Yhdysvaltojen presidenttiä kuljettanut kone Air Force One ammutaan alas Suomen ilmatilassa. Samuel L. Jacksonin esittämä presidentti tippuu pelastuskapselissa metsään, josta Oskari löytää hänet ja he huomaavat, että presidenttiä jahtaavat petolliset miehet monelta suunnalta. Oskari on yhtäkkiä vastuussa tärkeän miehen pelastamisessa.

Helander on löytänyt mahtavia vuoristomaisemia ja hieno kuvaus sekä mahtipontinen musiikki tukevat seikkailua. Elokuvassa on liikaa kömpelyyttä ja seisahtuneita hetkiä, mutta se ja Onni Tommilan luonteva osuus Oskarina antaa vain aitoa suomalaista Jukolan Jussi-maustetta muutoin niin kansainvälisesti sliipattuun tarinaan. Kolme tähteä.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa