Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Night at the Museum: Secret of the Tomb (2015)

Lajityyppi: Komedia, seikkailu, fantasia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Shawn Levy
Pääosissa: Ben Stiller, Dan Stevens, Robin Williams, Rebel Wilson, Owen Wilson, Ben Kingsley, Rami Malek, Mickey Rooney, Steve Coogan, Ricky Gervais
Ensi-ilta: 13.2.2015
Kesto: 1h 39 min
Ikäraja: 7
Originaali englanninkielinen versio, suomen- ja ruotsinkieliset tekstit.

Jo kolmanteen osaansa kasvanut Night at the Museum - lastenelokuvasarja on ollut siinä mielessä harvinainen, että se on osannut tehdä historiasta ja museoista jotain hauskaa koko perheelle. Elokuvat ovat aidon viihdyttäviä ja ne kertovat luonnonhistoriallisen museon yövartijasta Larry Daleysta (Ben Stiller), joka on jo tottunut siihen, että egyptiläinen taikalaatta herättää museoesineet henkiin joka yö.

Kahden energisen ja vauhdikkaan elokuvan jälkeen on tahti alkanut hidastua, mihin on varmasti vaikuttanut se, että tarinan kaksi tähteä, Robin Williams ja Mickey Rooney, kuolivat pian sen valmistuttua. Uusimmassa elokuvassa on pääosassa tuttuun tapaan Ben Stiller, jonka esittämä yövartija Larry on suostutellut museoesineet esiintymään yleisölle.

Kaikki menee kuitenkin pieleen, kun taikalaatta alkaa ruostua ja vetonaulat sekoilevat. Larryn täytyy lähteä Lontooseen etsimään pelastusta tilanteeseen ja hän huomaa siellä, että mukaan ovat ängenneet myös Theodore Roosevelt, Hunni Attila ja muutama muu vilkas vahanukke.

Taikalaatta herättää Lontoossa tietysti kokonaisen museon henkiin, ja tuota pikaa on pari faaraota ja ritari Lancelot lyöttäytynyt heidän joukkoonsa. Siitä alkaa ylivilkas mutta huumoriton seikkailu, jossa toistetaan vanhoja vitsejä eikä tuoda mukaan mitään uutta hauskaa. Ben Stiller esittää myös kivikauden vahanukkea, mikä on lähinnä kiusallista. Kaksi tähteä.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa